Brannvesenet jobber fredag kveld med å få kontroll på enbrann i en tregård i Ålesund sentrum. 15 personer er evakuert fra det brennendehus og tre nabobygninger.

Det brenner på loftet i en treetasjes trebygning på Aspøya iÅlesund. Bygningen er evakuert, og omkringliggende hus tømmes også for folk itilfelle brannen skulle spre seg.

Totalt er 15 personer evakuert fra fire bygninger og sendttil et hotell i byen. I tillegg er beboerne i fire andre bygg i nærhetenvarslet om at de kan bli evakuert på kort varsel.

Brannen ble meldt ved 20.30-tiden, og drøyt to timer senerehadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll, opplyser politiet.

— De jobber med å få kontroll over brannen, men det er frykt for at brannensprer seg til flere bygninger, forteller vaktoperatør John Rune Lillebø ved110-sentralen i Ålesund. Brannen utvikler seg raskt, og like før klokken 22 blerøykdykkere trukket ut av bygningen på grunn av sterk varme, melder VG.

Mens brannvesenet er i gang med slukkingsarbeidet i den sterke vinden,holder helsepersonell på å få oversikt over hvorvidt de evakuerte trengerhjelp. En person er sendt til lege for sjekk, muligens med røykskader.

På grunn av røyken bes publikum holde seg unna området. (©NTB)