Ingen skal ha blitt alvorlig skadd i brannen, men en mann i 40-årene ble fraktet til Aker sykehus for behandling for lettere røykskader.

15 personer ble brakt ut av bygget med oksygenmasker på. 13 personer fikk behandling av lege fordi det var mye røyk i oppgangen da de gikk ut. Tre leiligheter ble totalt utbrent i brannen.

Brannen var så kraftig at det oppsto svarte hull i ytterveggene i bygget.

Inn med røykdykkere

— Vi går igjennom bygningen med røykdykkere, og vil ta oss inn i stengte leiligheter for å se om det er noen der inne, sier skadestedsleder Snorre Haugan i Oslo politidistrikt.

Politiet vet foreløpig ikke sikkert om det var noen personer i leilighetene som ble utbrent, men det var i 22-tiden torsdag ingenting som tydet på det.

Ifølge Haugan var det 98 personer som ble evakuert, i tillegg til dem som fikk behandling for røykskader.

Blant dem som fikk behandling var det to barn, som fikk på seg oksygenmasker.

Dramatisk evakuering

— Det var en dramatisk evakuering fordi det var så mye røyk i oppgangen, sier Haugan.

Politiet er lettet over at brannen oppsto på et tidspunkt hvor alle var våkne.

De utbrente leilighetene var i 3. og 4. etasje, og brannen spredte seg via balkongene til leilighetene. Brannvesenet arbeidet i 22-tiden med å lufte ut bygget.

De evakuerte er transportert til Ammerudhjemmet, og det er uklart om det vil være utluftet nok til at de får flytte tilbake i løpet av natten.

Oslo Brannvesen rykket ut med alt av tilgjengelig mannskap, og fikk i tillegg hjelp av Nedre Romerike brannvesen. Luftambulansen kom også til stedet, men det ble ikke bruk for helikopteret.

Politiet fikk melding om brannen klokka 20.25.

(NTB)