Klokken 23.20, to timer etter at brannen startet, kunne brannmannskapene på åstedet melde at brannen var under kontroll. Et par timer senere klarte de å slokke brannen.

For øyenvitner kunne brannen en stund oppfattes som svært dramatisk. Årsaken var kraftig røykutvikling som oppsto, som følge av at bygningene består av gammel tremasse.

Brannen startet i en gammel bygning som ligger i et kvartal nær Domkirkeplassen. Kvartalet består av åtte bygninger.

— To av de åtte bygningene er berørt av brannen. Dette er gamle bygninger som er blitt ombygd til kontorer, butikker og restauranter. Det er med andre ord ikke boliger der, sier operasjonsleder Kjell Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt til NTB.

Gjester ved hotellet Thon Hotel Maritim like i nærheten ble flyttet til et annet hotell i byen på grunn av røykutviklingen.

Ifølge Stavanger Aftenblads nettutgave startet brannen i et hus under renovering. Derfra spredte brannen seg gjennom veggen til nabohuset, som er tilholdssted for et sykkelverksted i første etasje, en restaurant i annen etasje og et advokatfirma i tredje etasje. Rundt 30 brannmannskaper deltok i slokkingsarbeidet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 21.27.