— Det brenner i en haug av returmetall og gamle bilvrak og det er kraftig røykutvikling fra stedet. Røyken er ifølge brannvesenet giftig. Den blåser nå ut fra land. Politiet har bedt om bistand fra supplybåter som kan stråle med vann fra sjøsiden, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Rogaland politidistrikt til aftenbladet.no.

Ingen skadet

Ifølge Løklingholm skal ingen personer være skadet.

— Det er kraftig røykutvikling, og det brenner godt, sier vaktkommandør Svein Nesse ved Brannvesenet i Sør-Rogaland.

Røyken blåser mot ferjeleiet i Mekjarvik. Tide jobber med å omdirigere MF Fjordveien, som går Mekjarvik - Kvitsøy - Skudeneshavn, til Mortavika.

Ferjen som gikk fra Skudeneshavn 09.10 er omdirigert til Mortavika.

12.15-ferjen til Skudeneshavn skal etter planen gå fra Mortavika.

10.50-ruta til Kvitsøy er kansellert.

— Den største utfordringen er logistikken, å få fanget folk som er på vei til Mekjarvik. Men vi har folk i området og prøver å improvisere. Vi skal finne buss eller drosje til Mortavika til de passasjerene som skal med båten, sier Gaute Gangenes, regionssjef Tide ferjer Rogaland.

MF Fjordveien tar 299 og 79 biler, men er sjelden full.

Gangenes har ikke oversikten over hvor mange passajerer som er berørt.

Kraftig lukt

Det lukter også kraftig røyk ved Tungenes fyr. Politi og kommuneansatte på stedet ber beboere i boligområdet på Tungenes om å holde seg inne og stenge ventiler.

Det er mye syntetiske stoffer som brenner, men en brann kan skape giftige gasser selv om det som brenner i seg selv ikke er giftig.

Gunstig vind

Tross kraft lukt på Tungenes, skal vindretningen være gunstig med hensyn til røyken.

VIDEO: Se videofra brannen på aftenbladet.no.
Stavanger Aftenblad