— Selskapet etableres i morgen, sa Jostein Jonassen mandag kveld.

Da kom han rett fra et møte Norwegian Air Shuttle (NAS). Før møtet var ferdig, hadde Norport Handling en kontrakt med flyselskapet.

Da Braathens og SAS ble slått sammen, ble 110 Braathens-årsverk gjort om til 19. Frustrasjonen blant de ansatte var stor

— Det var ikke akkurat inspirerende å søke på jobbene gjennom SAS, forteller Jonassen.

12 ansatte

Derfor var de ikke i tvil da noen av flygerne i NAS ba dem se på muligheten for å starte et eget selskap. I går fikk tolv av de tidligere Braathens-ansatte ny jobb.

Norport blir handlingagent på Flesland. Det betyr at de tar ansvaret for tjenester som innsjekk og bagasjehåndtering.

— Vi tør ikke love flere mennesker jobb. Kanskje blir det noen ekstravakter, men vi har lagt løpet så stramt som mulig, sier Jonassen og viser til lavprisprofilen til flyselskapet.

Sluttpakkene fra Braathens investeres i selskapet. Dermed bruker de den gamle arbeidsgiveren sine penger til å starte en konkurrent.

— Å gjøre dette med tolv ansatte, blir tungt. Det blir mye hard jobbing, men det er vi innstilt på, forteller Jonassen.

I første omgang skal de bare jobbe for NAS. Så vil de forsøke å kapre flere kontrakter.

— I og med at tidsrammen har vært så stram, har vi skreddersydd oss opp mot dette selskapet.

Hektisk

2. september er første arbeidsdag. Tiden frem til det blir hektisk.

— Først må vi holde Braathens i gang i to måneder til. Dette må vi drive med på fritiden. Det er voldsomt mye å gjøre, men det føles godt, sier Jonassen, som mener de har sørget for at flyselskapet får en veldig god avtale.

— Det er viktig for oss å være med på å gi dem et løft i oppstarten.

Også informasjonssjef Jonette Øyen i NAS er fornøyd med avtalen. Dermed har selskapet handlingavtaler på alle sine destinasjoner med unntak av Tromsø.

— Vi har valgt veldig forskjellige selskaper. Det gjør vi fordi vi ønsker å bidra til konkurranse og lavere priser, sier Øyen.

Kontrakten har en varighet på ett år. Ingen av partene ville i går si hvor mye den er verd.

NY GIV: Jostein Jonassen og Robert Andersen kom mandag kveld fra Oslo til Bergen med en kontrakt med NAS. Tolv tidligere Braathens-ansatte får jobb.