• Arbeidsplassene blir tryggere etter SAS' oppkjøp, sier de kabinansattes representant i Braathens-styret. De ansatte har fått en skriftlig garanti for at samtlige arbeidsplasser skal bevares.

— Både piloter og kabinansatte er positive. Vi har levd med utrygghet i flere år, men etter dagens meget overraskende nyhet føles det bedre. Vi får en eier som vi kjenner og respekterer, sier de kabinansattes representant i Braathens-styret, Lisbeth Eliasson, til NTB.

Hun sier hun føler seg helt trygg på at arbeidsplassene bevares.

— Vi vet jo ikke hva som skjer om ti år, men vi har fått skriftlige og muntlige garantier for at alle arbeidsplassene skal bevares, sier hun.

Eliasson er glad for at Braathens forblir en egen merkevare, og at hun slipper å servere kaffe i et SAS-fly den ene dagen, for så å selge taxfreevarer i en Braathens-maskin den neste.

Hun sier også at hun foretrekker SAS framfor nederlandske KLM, som nå selger seg ut av Braathens.

— Det var ikke noe galt med KLM, men det er bedre med en eier som kjenner det norske markedet. Og med SAS slipper vi å ende med en eier som ikke vet hvor Stavanger er. Men det er klart det blir litt rart. Vi har jo alltid sett på SAS som konkurrenten, sier Eliasson.

NTB