NTB

Alle nålevende tidligere statsministre er invitert til middagen på Akershus, men bare Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch har takket ja, får NTB opplyst ved Statsministerens kontor. Både Per Borten og Lars Korvald har meldt avbud av helsemessige årsaker. Heller ikke Odvar Nordli har takket ja til invitasjonen.

Per Borten var statsminister da kronprins Harald og Sonja Haraldsen giftet seg i 1968, og var sammen med fru Magnhild vertskap for regjeringens middag på Akershus den gang. Lars Korvald var statsminister da dagens hovedpersoner, kronprins Haakon og Mette-Marit, ble født.

De tidligere statsministrene Kjell Magne Bondevik og Thorbjørn Jagland vil være gjester under bryllupsfeiringen i neste uke, men de er invitert som henholdsvis parlamentarisk leder og utenriksminister, opplyser informasjonssjef Øivind Østang til NTB.

Han opplyser at også Randi Bratteli og Else Syse, som var gift med henholdsvis statsminister Trygve Bratteli og statsminister Jan P. Syse, har takket ja til regjeringens middag på Akershus.