Mandatfordelingen vil ifølge målingen fra TNS Gallup bli 85 representanter til de borgerlige og 84 til de rødgrønne partiene.

— Dette viser at regjeringsspørsmålet er helt åpent og at ingenting er avgjort. De rødgrønne har mistet sitt flertall, og det tror jeg skyldes at stadig flere velgere er forvirret over hva slags politikk en Stoltenberg-regjering vil føre på viktige samfunnsområder, sier Bondevik.

Han fikk se tallene rett etter en duell med Jens Stoltenberg i NRKs RedaksjonEN onsdag kveld.

— Dette åpner for at samarbeidsregjeringen kan fortsette. Velgerne vet hva de har, men åpenbart ikke hva de får, sier Bondevik.

Stoltenberg mener også at valget er helt åpent. Han vil ikke kommentere SVs tilbakegang spesielt og avviser at det glipper i innspurten.

— Dette er helt jevnt. De som ønsker et regjeringsskifte, må stå på og sørge for at vi klarer det som er innenfor rekkevidde, sier Ap-lederen.

TV 2 har daglige målinger, som siden mandag har vist en fallende tendens for de rødgrønne partiene. Onsdagens måling ga følgende resultat (endringer fra tirsdag i parentes): Ap 30,4 (-2,0), SV 11,0 (-0,1), Sp 6,3 (+0,9), V 4,5 (-0,8), KrF 8,2 (+1,0), H 16,9 (+1,9) og Frp 19,4 (-0,9).

<b>FORNØYD:</b> Statsminister Kjell Magne Bondevik gleder seg over gallupen. Her svarer han på spørsmål fra bt.no-leserne på et <a href="http://www.bt.no/protokoll/liste.jhtml?id=3560">nettmøte</a> nylig.<br/>FOTO: HÅVARD BJELLAND