Til Dagsavisen onsdag sa hun at Schou bør byttes ut med samferdselsminister Torild Skogsholm (V). -Det burde hun ikke gjort, sa statsministeren etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Også i VG blir det spekulert i utskiftninger i regjeringen, og Schou er også her et hett navn på en statsråd på vei ut.

Har tatt feil før

— VG har tatt feil før, og kan gjøre det igjen. Oppslagene om utskiftning av statsråder er ren spekulasjon, sier statsministeren.

Han sier at det ikke er noen slitasje i regjeringen. Ifølge Bondevik er den kampvillig, og det foreligger ingen planer om å skifte ut statsråder.

— Utskiftningene kommer når statsministeren bestemmer det. Det er ingen statsråd som er blitt offer for et så hardt kjør at noen bør gå av den grunn, understreker han.

Bondevik gjentar at partilederne skal være regjeringsmedlemmer, men han vil ikke spekulere i hva som vil skje dersom Valgerd Svarstad Haugland (KrF) og Lars Sponheim (V) trekker seg som partiledere.

— Ingen har trukket seg. Det er et spørsmål vi får komme tilbake til, sier han.

Ikke spekulert

Statsministeren avviser at han selv åpnet for spekulasjoner om utskiftninger da han sist søndag sa: "Det er vanskelig å se for seg at en skal holde regjeringen i fire år uten forandringer, så før eller siden kommer vel de". Onsdag sa han at dette ikke var noe annet enn å gi uttrykk for en ren selvfølgelighet.

Ifølge flere aviser er det enkelte av statsrådene som sitter løst. I tillegg til Schou er olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF), fiskeriminister Svein Ludvigsen (H) og næringsminister Ansgar Gabrielsen (H) blant dem som nevnes.

Dersom det blir utskiftninger i regjeringen, vil det ikke bli endringer i fordelingen av statsråder mellom partiene, men partiene kan bytte departement.