M/F Kvam gikk på grunn i fjæresteinene på vei inn til fergekaien på Åram, på ytre søre Sunnmøre. Uhellet skjedde klokken 8.57 søndag morgen.

Krasjet i molo

– Den bommet på kaien, krasjet inn i moloen og så gikk den over en grunne. Det så helt grusomt ut, sier Øyvind Aakre Støylen til bt.no.

Han forteller at fergen har store riper i siden etter å ha bommet på kaien.

– Jeg tror de skal få store problemer med å få trukket den av grunnen. Den er nesten gått helt opp på land og står fast mellom fotballbanen og fergekaien, sier han.

Fergen trafikkerer firkantsambandet mellom Larsnes, Åram, Voksa og Kvamsøya. Den var tidligere eid av HSD, og gikk i trafikk mellom Halhjem og Sandvikvåg.

Dårlig vær

Ifølge trafikksjef Lars Juvik i Tide Sjø var det sterk vind og bølger som førte til at fergen kom ut av kurs på vei inn til kai.

– Fergen er litt skadet. Den står på land nå, så vi får ikke oversikt over skadeomfanget før vi får trukket den av grunn i kveld. Der er ikke synlige skader, sier han.

Fergesambandet ble drevet av Møre og Romsdal Fylkesbåtar frem til Tide overtok 1. januar 2008. Tidligere i år, 22. januar, bommet M/F Kvam også på kaien. Ifølge Juvik slo fergen borti fjæresteinene, men etter en sjekk kunne den fortsette i trafikk.

– Det er jo utsatt for været der, spesielt ved bestemte vindretninger, men det er ikke en spesielt vanskelig rute, sier trafikksjefen. Tide Sjø vil nå granske hendelsen.

– Nå må vi finne ut hva som skjedde. Vi har en egen etterforskningskomité som skal gå gjennom dette.

Sambandet ble trafikkert med skyssbåt siden uhellet. I 15-tiden ble M/F Austevoll satt inn som erstatningsferge.

ØYVIND AAKRE STØYLEN
ØYVIND AAKRE STØYLEN
Øyvind Aakre Støylen