I ettermiddag ble det klart at den bombelignende gjenstanden som var plassert utenfor Bø ungdomsskole på Karmøy, ikke var noen bombe. Bombehunder undersøkte esken, før den ble gjennomlyst med røntgen og åpnet på stedet.

— Det ble ikke funnet sprengstoff i pakken, sier operasjonsleder Torger Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis.

Ifølge politiet er pakken laget for å se ut som en bombe. De har ingen mistenkte i saken, og ønsker tips fra vitner som har opplysninger.

Fant eske på trappen

Det var i dag tidlig at en mystisk eske ble oppdaget på trappen til skolen. Elever og ansatte innenfor en hundre meters radius ble evakuert. I andre deler av skolen gikk driften nesten som normalt, men nå har alle elevene blitt sendt hjem.

— Vi har blitt sittende inne i klasserommet i hele dag, fortalte en elev til bt.no i 11-tiden.

Verken skolen eller politiet har mottatt noen trusler i forkant av funnet.

Bombeeksperter tilkalt

Bombeeksperter tok helikopter fra Oslo til Karmøy for å undersøke pakken. Innholdet skal være pakket i grått papir, med ledninger stikkende ut.

— De er forsinket på grunn av flyværet, sa operasjonsleder Torger Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no tidligere mandag.

Politiet fikk melding om pakkefunnet 0805. De vurderte pakken som så mistenkelig at de kontaktet bombegruppen i Oslo.