En enorm røyksky ligger over området og kan ses flere kilometer unna brannstedet. Røyken driver i retning mot Nittedal søndag ettermiddag.

— Situasjonen er fremdeles uavklart. Vi har fått telefoner fra mange folk som er bekymret, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til NTB ved 15.15-tiden søndag.

Deler av veggen på den store hvite lagerbygningen som ligger like ved E 6, har falt sammen. Mange skuelystne stanset bilene sine på den andre siden av motorveien, og fulgte nysgjerrig med på brannfolkene som arbeidet iherdig med å stanse den store brannen som startet ved 10.20-tiden søndag. Utenfor lagerlokalet ligger en rekke store kabeltromler. På lang avstand kunne man kjenne en lukt som kjentes som en blanding av gass og svidd gummi.

Evakuerer boligfelt Politiet vet ennå ikke om gassene fra brannen er helseskadelige, men har valgt ikke å ta noen sjanser.

— Siden det er elektroartikler i bygningen, er det fare for at det kan utvikles gasser, sier vakt-sjef Tor Holthe.

Han forteller at evakueringen av rundt 75 personer på boligfeltet Skibakk forløper uten problemer. Boligfeltet ligger rett bak lagerbygningen som brenner.

De fleste av beboerne har valgt å flytte inn til slektninger eller kjente, mens noen få blir evakuert til idrettshallen på Vesong skole på Kløfta.

Trafikkproblemer Brannen får konsekvenser både for luftfarten og biltrafikken. En del av vannet som brukes for å slukke brannen, renner ned på E 6 før det fryser til is.

— Foreløpig har dette imidlertid ikke ført til noen hendelser, men politiet har rekvirert strøbil, opplyser vaktsjef Holthe til NTB.

På Gardermoen blir flyene dirigert mot vest for å komme klar av røyken.

— Det blir noen brudd på støybestemmelsene, men det får vi leve med. Flyene suger inn luften de flyr gjennom, så det er viktig at man unngår røykskyen, sier vaktsjef Egil Jenstad i kontrolltårnet på hovedflyplassen.

Kjente gasslukt Røyken stiger raskt høyt opp i den kalde og tilnærmet vindstille luften, men gasslukten kunne en stund kjennes helt nede ved bakken.

Øystein Grue bor en snau kilometer unna brannstedet, men kunne både se den enorme røykskyen og lukte gass søndag formiddag.

— Røykskyen var voldsom og først trodde vi at det brant like i nærheten i Kløfta sentrum. Jeg kjente kraftig gasslukt i luften da jeg var ute og stengte av ventilasjonsanlegget på huset mitt, sier Øystein Grue til NTB.

Han sier at konen hans hørte flere eksplosjoner fra lagerbygningen da hun passerte den tidligere på formiddagen.

— Vi har fått melding via NRK Radio om å holde oss innendørs, sier Grue og ser mot den enorme røykskyen bak det guloransje huset.

— En sånn sky får de fleste til å reagere, sier han.

Brannårsak vanskelig å finne Politiet regner ikke med at det går an å redde lagerbygningen som huser lageret til Solar Elek-troengros AS.

— På grunn av kulden fryser slokkingsvannet raskt til is. Dermed blir det en svært vanskelig jobb for teknikerne som skal forsøke å finne brannårsaken, sier Tor Holthe ved Romerike politi-distrikt til NTB.

Det var en ansatt på vei til jobb i bygningen som oppdaget brannen.

NTB