— Vi har fått melding fra noen unger om at det skal ha skjedd en episode ved Langeland skule i dag. Vi er litt usikre på om den er reell, men behandler den som om den er det, sier konstituert lensmann Dag Vidar Nordhus ved Stord lensmannskontor.

Flere episoder

Tidligere denne uken fikk politiet melding om ett tilfelle av blotting på tirsdag i 14-tiden i området Rabbafossen, Eldøy og Hybelneset. Dagen etter skal en skolejente ha blitt utsatt for blotteren i Verftsvegen på vei hjem fra skolen.

— Vi har mottatt anmeldelse på begge forholdene, sier Nordhus.

Politiet har satt inn store ressurser på å finne blotteren. Flere patruljer og mye mannskap har i dag patruljert og spanet i området rundt skolen, som ligger sør for Leirvik og nær verftet Kværner Stord AS.

— Snakk med barna

Politiet har tidligere gått ut med signalement på mannen som skal ha norsk utseende, være i 20–30 årene, tredagers skjegg, svart lue, blå jakke og mulig svarte bukser.

— Vi sjekker enkelte moduskandidater, som har vært aktive med slike handlinger tidligere. Det er ingen hemmelighet at vi etterforsker i de baner, sier Nordhus.

Politiet er i dialog med skolen og oppfordrer foreldre til å snakke med barna om det som skjer.

— Det er viktig å unngå hysteri. Vi må oppfordre foreldre til å snakke med barna, og at de må melde fra dersom det skjer noe, men bare om det er reelt, understreker lensmannen.