Natt til torsdag hadde minst 16-17 bloggere fulgt oppfordringen.

Aksjonen ble sparket i gang av bloggeren Vampus, som vant Dagbladets pris for beste norske blogg i fjor høst. Vampus, som alltid har blogget anonymt valgte å stå fram med fullt navn etter at hun startet Muhammed-aksjonen onsdag. Bak psevdonymet Vampus finner vi 32 år gamle Heidi Nordby Lunde.

– Støtte for undertrykte I 1996 startet hun «Kvinner for Porno», men ti år senere er hun mer opptatt av Muhammed-tegninger og ytringsfriheten.

– Den vestlige selvsensuren, aksepten og toleransen for en urett som ikke rammer dem selv må stoppe nå. Bildet er til støtte for alle undertrykte i alle land som ikke får brukt sin ytringsfrihet av redsel for represalier. Demokratiske rettigheter skal aldri tas for gitt, og vi skal aldri bøye av mot trusler om vold og terror, skriver hun på sin egen blogg.

Anne Frank Den svenske forfatteren Jan Myrdal mener karikeringen av Muhammed ikke kan forsvares eller begrunnes med prinsipper om ytringsfrihet, fordi det i alle samfunn vil finnes ytringer som krysser grensene for det akseptable.

– Gjør et tankeeksperiment, som et motstykke til sjikanen av Muhammed: Hvis du gir ut en sadomasochistisk roman fra Auschwitz med Anne Frank i hovedrollen, kommer du ikke langt med å vise til ytringsfriheten. Da vil du trolig havne i fengsel, slik David Irving har gjort i Østerrike. Jeg kjenner igjen debatten fra fatwaen mot Salman Rushdie, da noen ville kaste meg ut av den svenske PEN-klubben fordi jeg sa at fatwaen var forståelig ut fra det Rushdie med fullt overlegg hadde skrevet, sier han til Klassekampen.