De tre ble observert i området der skytingen skjedde.

– De tre kjørte i en BMW og er innbrakt på grunn av mistenkelig oppførsel på stedet. De kjørte vekk etter episoden, opplyste politiinspektør Finn Abrahamsen i Oslo-politiet på en pressekonferanse utenfor politihuset søndag kveld.

Mange etterforskere

Abrahamsen sier at politiet bruker store ressurser på saken.

– Vi har kalt inn 10-12 etterforskere på jobb nå i kveld. De skal avhøre et stort antall vitner. Vi har ikke oversikt over motivet. Det er det vi håper vitnene kan bidra med, sier Abrahamsen.

Det skal ha vært en uoverensstemmelse blant tamiler som er bakgrunnen for skytingen.

– Vi kjenner til at det har vært en del episoder med tamiler i det siste. Men vi vet ikke om denne saken har sammenheng med det, sier Abrahamsen.

Alvorlige skader

Begge skuddofrene er innlagt på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader. Den ene av de to som ble skutt har også kuttskader fra et sverd.

En 25-åring som ble påkjørt da gjerningsmennene rømte, ble brakt til legevakten, men er kun lettere skadet. Han sitter nå i avhør hos politiet.

– Det er ikke klart om han ble påkjørt av BMW-en, sier Abrahamsen.

Identiteten til ofre og gjerningsmenn er ikke bekreftet fordi flere av dem ikke er norske statsborgere, ifølge politiet. Noen skal være franske og andre tyske statsborgere.

Våpen

Politiet har beslaglagt ett etthåndsvåpen og et sverd. De ble funnet på bakken utenfor Gårdsveien 2, der skytingen fant sted. Politiet foretar søndag kveld tekniske undersøkelser på stedet og avhører flere vitner.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 17.50.

PÅ PLASS: Politiets operative uteleder Arve Røtterud ved en av sperringene etter skyteepisoden.
Åserud, Lise
SPERRINGER: Politiet har sperret av området på Kalbakken.
Åserud, Lise
SKARPT: Dette samuraisverdet ble brukt i angrepet.
Åserud, Lise