Knivstikkingen skjedde inne foran scenen på det kjente konsertstedet. Vitner på steder forteller til Aftenposten at det var i en pause i konserten, da lyset gikk et øyeblikk at knivstikkingen skjedde.

— Tre personer av vietnamesisk opprinnelse angrep offeret inne i lokalet. Han har fått knivstikk over hele kroppen, og skadene er å betegne som massive. Likevel klarte han å si noe før han ble kjørt av gårde, men han var svært omtåket, sier innsatsleder Arve Grøtterud ved Oslo Politidistrikt til Aftenposten.

Det var temmelig surealistiske scener som utspant seg ved garderobene i minuttene etter knivstikkingen. Mens fansen forsøkte å sikre seg bilder med sine mobilkamera og autografer fra sine idoler, kjempet ambulansemannskapene for å reddet livet til den knivstukne mannen få meter unna.

- Konserten avbrutt

Konserten med de seks meget populære artistene Quang Le, Dam Vinh Hung, Hong Ngoc, Doung Trieu Vu, Hoai Linh og Chi Tai kom aldri i gang igjen etter knivstikkingen.

Dette er en kjent gruppe med musikerer av vietnamesisk opprinnelse, bosatt i USA, som spilte på Sentrum Scene søndag.

Salen var fylt med 700-800 feststemte publikumere, og svært mange av dem fikk med seg det blodige dramaet. Likevel sier politiet at de sliter med å finne vitner som er villige til å fortelle hva de så.

Stakk av til fots og med taxi

Vitner fulgte etter en av de antatte gjerningsmennene fra stedet, men mistet ham av syne da han satte seg inn i en drosje i Møllergata. Drosjen ble senere stoppet av politiet, men da hadde mannen allerede gått av og forsvunnet.

Drosjesjåføren skal ha opplyst at mannen ba om bli satt av i området ved Tor Olsens gate, Fredensborgveien.

Mannen skal ha vært av vietnamesisk opprinnelse, hadde på seg en blå hettegenser, og en del blodsøl på buksene. I følge vitner som fulgte etter ham fra Sentrum Scene, hadde han en kniv med seg i den ene jakkelommen.

Grøtterud opplyser videre at politiet mener å vite hvem de tre antatte gjerningsmennene er, og at de er i 25-35-årsalderen.

Gjengoppgjør

— Det er mye som tyder på at dette er et gjengoppgjør. Det har vært flere voldsepisoder i det vietnamesiske miljøet de siste dagene og ukene, sier Røtterud.

Bevæpnede politistyrker jakter søndag kveld på den eller de antatt gjerningspersonene i Oslo sentrum.

Politiet kjenner identiteten til knivofferet. Han ble kjørt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader.