Et 30-talls snauskaller hadde leid kjellerlokalet på La Bohème i Oslo da 12-15 ungdommer stormet inn og slo rundt seg med knuste flasker.

Én mann ble kjørt Oslo unoversitetssykehus Ullevål med kutt— og øyeskader etter å ha blitt truffet av en knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten, skriver aftenposten.no

Nå frykter politiet at snauskallene vil ta hevn etter at de ble overumplet og slått til blods på sitt eget julebord.

- Frykter bråkmakere

Oslopolitiet har alt tatt høyde for ekstra bråk denne helgen med to cupfinaler - kvinnenes på Åråsen lørdag og mennenes oppgjør på Ullevaal stadion søndag.

Nå er trolig ikke Tromsø og Hødd blant de lagene som oftest forbindes med casuals, men det er velkjent at spesielt mennenes cupfinale på søndag også tiltrekker seg visse elementer hvor kampen om ballen ikke nødvendigvis er den viktigste.

— Så langt har alle arrangementene i forbindelse med fotballfesten forløpt uten bråk, opplyser operasjonsleder Marianne Grinaker ved Oslo politidistrikt ved 02.30-tiden.

- Stor ansamling

Da Aftenposten besøkte La Bohème i Ullevålsveien ved 23.30-tiden fredag var flere av de mest profilerte norske og svenske nynazistene fra 1990-tallet til stede i og utenfor lokalene.

Bortsett fra noen slengbemerkninger mot jenter med punkerklær som passerte ute på gaten var det rolig på stedet.

Dørvaktene sa det var et lukket selskap i kjelleren hvor snauskallene hadde sitt julebord nede i restaurantens kjellerlokale.

Det skal være lenge siden så mange norske nynazister og sentrale skikkelser fra Svenska motstandsrörelsen skal ha vært samlet på et offentlig sted.

- Ble overumplet

Klokken 00.21 natt til lørdag fikk politiet den første meldingen om at det var masseslagsmål inne på restauranten.

— Vitner sier at det var aksjonister fra Blitz-miljøet som hadde stormet inn. Det var både menn og kvinner nede i kjellerlokalet, og disse ble angrepet med flasker, sier innsatsleder Arve Røtterud ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Han anslår at mellom 40 og 50 personer var involvert i slagsmålet.

AMK-sentralen sendte straks fire ambulanser til stedet, og Ullevålsveien var stengt i over en halvtime.

- Var på vei

Politiet hadde fått tips om at det var en større ansamling nynazister på restauranten, og var på vei opp med noen spanere da bråket startet.

— Det lignet scener fra en borgerkrig. De som ble angrepet forsvarte seg heftig, mens angriperne var raskt inne, for så å løpe i retning Blitzhuset og Pilestredet, forteller et skremt øyenvitne til Aftenpostens reporter.

Først ved 01-tiden hadde politiet full kontroll på stedet.

Da ble den siste gruppen av nynazister geleidet ut.

— Vi er her for å skille partene. Ingen er så langt pågrepet, sier innsatsleder Røtterud.

BLODIG: 12 poliitipatruljer måtte til for å skille partene. Restaurant La Boheme fikk knust en rute, og over alt var det blod. FOTO: PER ANNAR HOLM