Forsikringsbransjen mener veksten i forsikringsutbetalinger i forbindelse med ferie skyldes tre ting: Vi reiser mer enn før, vi reiser til steder langt fra Norge der vi blir syke av mat og bakterier, og det er stadig flere av de reisende som er eldre, noe som gjør at flere blir syke og trenger hjelp.

Har økt 73 prosent

En oversikt fra TrygVesta viser at utbetalinger ved avbestilling av reiser har økt med hele 73 prosent på to år. I samme periode har Europeiske Reiseforsikring registrert en vekst på 40 prosent i utbetalinger for reisesyke og skader i ferien, skriver VG Nett.

En analyse fra TrygVesta viser at det er folk over 45 år som oftest avbestiller ferieturen. Den samme aldersgruppen velger dessuten dyrere feriereiser enn ungdommen, slik at utbetalingene ved avbestilling blir høyere.

Thailand og Vietnam

Direktør Harald Hollerud i Europeiske viser til at selskapet hans har merket en kraftig økning i utbetalinger for sykdom og skader på reisen. Økningen er på 40 prosent de siste to årene, noe han betegner som mye. Han trekker frem Thailand og Vietnam som eksempler på ferieland der syke— og skadetallene har gått til værs.

Verken Europeiske eller TrygVesta har planer om å gjøre forsikringene dyrere som følge av de økte utbetalingene.