Tor Jonny «Sivert» Sivertsen (46) fra Kvalsund i Finnmark har etter torsdagens storfangst om mulig kommet enda nærmere statusen som en lokal fiskerlegende, skriver Aftenposten.no .

I en liten kulp som går under navnet «Josefsen» tok fiskeren den største laksen som noen gang er fanget i Repparfjordelva.

Vekten stanset på 23,9 kilo, men det var ingen lett fangst for den erfarne fiskeren.

Falt i elven

– Jeg tok udyret i en liten kulp, og etter å ha kjørt den i en god stund, svømte den videre til en annen kulp, sier «Sivert» om den dramatiske fisketuren.

Han hadde ikke noe annet valg enn å følge etter fisken, med snøret stramt og adrenalinet jagende gjennom kroppen.

Fisken dro ham på et tidspunkt ut i elva, men han fikk kavet seg opp, og landet til slutt storlaksen. Han kunne da konstatere at han hadde slått elvas 40 år gamle lakserekord. Men møtet med fisken krevde sitt.

– Jeg fikk faktisk influensa etter å ha falt i vannet, og har vært syk siden. Jeg var helt slått ut, sier «Sivert», som til daglig lever av å selge fiskeutstyr.

– Ble skygget

Han har blitt en kjent skikkelse i det lokale fiskemiljøet, og tar jevnlig storlaks i Repparfjordelva.

Faktisk har han flere ganger opplevd å bli skygget av folk som vil avsløre hans hemmeligheter om utstyr eller gode fiskesteder.

For de som ikke ønsker å ligge parat i buskene når «Sivert» skal fiske, kan det opplyses at laksen ble tatt på en 15 fots fluestang, på en tubeflue som heter Cascade Shrimp.

Hva er din rekordlaks? Del historien med våre lesere.