— Dette er ekkelt, og jeg skjønner ikke at det går an, sier Mari Fuglestad på Hundvåg. Hun har knapt fått summet seg etter de siste timers begivenheter.

Rundt høyre bakhjul på hennes Ford Fiesta svermer mellom 50 og 100 bier. Det har de gjort ihvertfall siden lørdag morgen, og de har sannsynligvis fulgt etter henne fra Forus.

Spylte

Der jobber nemlig 21-åringen Mari på Coop Obs Bygg. Fredag ettermiddag oppdaget hun at bier hadde lagt sin elsk på Ford'en der den sto på parkeringsplassen. Det ene baklyset var svart av honningprodusenter.

— Det var ikke særlig fristende å kjøre med bilen slik, så en kollega tok fram vannslangen og spylte. Det hjalp. En god del bier druknet, forteller Mari.

Etterpå kjørte hun til Europris i Støperigaten på Storhaug, via Motorveien, i 90 kilometer i timen. Etterpå så hun et par bevingede blindpassasjer som hadde greid å klore seg fast på ferden. Senere parkerte hun hjemme på Hundvåg, og da var hun ikke omsvermet.

Summet i carporten

Men lørdag morgen, da hun skulle kjøre på jobb, så Mari at hun var blitt forfulgt. I carporten summet det sterkt.

Hos skadedyrbekjemperne Anticimex fikk Mari høre at en bidronning sannsynligvis hadde slått seg ned i bakskjermen på bilen, og dermed ble fulgt av sine trofaste undersåtter. Politiet fortalte henne at det ikke var kommet melding om bier på rømmen.

— Høyst sannsynlig er det en bidronning som har slått seg til i baksjermen på bilen, og noen av biene må ha klart å bli med på ferden fra Forus til Hundvåg, sier Trond Gjessing, daglig leder i Norges Birøkterlag.

— Arbeidsbier en svært lojale mot sin dronning, så det er ikke bier fra Hundvåg som har hjemsøkt bilen, legger Gjessing til. Han anbefaler Mari å be en birøkter komme og forsøke å lokke til seg dronningen. Da vil arbeidsbiene følge etter.

Pål Christensen
Pål Christensen