Nesen renner, nysene står i kø, energien er på lavmål og du vet at pollensesongen er over deg.

Eksil neste?

Er du hardt rammet, kan pollensesongen vare fra mars til august og jobbhverdagen blir en pine.

— Noen får veldig nedsatt almenntilstand. De blir helt utslått som av en kraftig influensa og har mer enn nok med å komme seg til og fra jobb. Når de kommer hjem er de i veldig dårlig form og søker mørke kjellerrom hvor de legger seg med kald klut over øynene, sier Tonje Gamst, kommunikasjonssjef i NAAF.

Dette vil NAAF (Norges astma- og allergi forbund) gjøre noe med. De tilbyr nå et skreddersydd opphold på Beitostølen Resort for medlemmer som kan flytte jobben sin.

Kontoret venter

Her får du kontorplass på stillerom eller i åpent landskap med andre, bredbånd, printer og kopimaskin er inkludert i prisen. Tanken er at man kan søke tilretteleggingsmidler fra NAV og at arbeidsgiver kan være med å betale for oppholdet.

— Dette er et nytt tilbud og vi vet ikke veldig mye om økonomien. Men med en moderne arbeidsgiver, som har gode rutiner for å legge til rette f.eks. for at de med syke barn kan jobbe hjemmefra, så er man jo interessert i å holde folk i jobb. Og dette er mennesker som har lyst å jobbe og har lyst å være friske, sier Gamst.

Passer for studenter

NAAF forbereder nå en rundreise til høyskoler og universiteter for å gjøre tilbudet kjent blant studentene. Mange av dem sliter til eksamen.

— De kan være helt sikre på en ting, og det er at når våren og eksamen kommer, da er de i dårlig form pga. pollenspredning, sier Gamst.

Hun håper at en rimelig leilighet på fjellet kan være løsningen for mange av dem.

Hva synes du om eksil-tilbudet for pollenallergikerne? Si din mening i kommentarfeltet!

Med hver leilighet følger det med en kontorplass og annet du trenger for å jobbe.
NAAF