Karen Samnøy var ikke klar over Frps planlagte bensinstunt da hun litt før kl. 1330 svingte inn på Uno X stasjonen i Os.

Men ansiktet lyste opp da hun skjønte at hun bare skulle betale åtte kroner literen, mens Frp betaler mellomlegget fra utsalgspris på 11.07.

— Jeg tror de fleste har bestemt foran valget, så dette påvirker neppe stemmegivningen. I hvert fall ikke min. Men bensinen er altfor dyr, det har Frp helt rett i. Jeg mener Norge har råd til både billigere bensin og billigere kollektivtransport, sier Samnøy.

Bak henne begynner køen av biler å bli ganske lang. Foran står et kobbel av Frp-politikere. Ordfører Terje Søviknes sørger for å gi folk penger tilbake, mens Stortingskandidatene fyller tanken for kundene i den halvtimen bensinaksjonen varer.

— Dette er vår måte å vise vår politikk i praksis. Åtte kroner literen kan bli realitet hvis vi får makten, sier Gjermund Hagesæter, 2. kandidat på Frps stortingsliste.

— Men dere er vel eneste parti som klart går inn for å senke bensinavgiften, og det blir det vel ikke Stortingsflertall av?

— Gjør vi så bra valg som gallupen tilsier, forventer vi større gjennomslag for våre saker, sier Hagesæter som samtidig innrømmer at han ikke er helt fornøyd med gjennomslaget partiet har hatt så langt i budsjettforhandlinger.

— Litt rart at Frp ikke vil la markedet bestemme bensinprisen, de er jo ellers mot subsidiering og regulering. Dette stuntet er vel en del av valgflesket, sier Bjørn Helge Gundersen, som fylte tanken rett før Frp begynte sin bensinaksjon kl1330.

BLID KØ: Sjelden blid bilkø foran pumpene på Os i dag. FOTO: RUNE SÆVIG
FOTO: RUNE SÆVIG