Den desperate handlingen til den sju år gamle gutten ble oppdaget da han kom til sin far med tanga og ba om hjelp nå i påsken. Da hadde han allerede bitt store stykker av fortennene, men fikk ikke tak i mer, skriver Nordlys lørdag.

Rektor Berit Anthonsen ved Hansnes skole karakteriserer saken som svært alvorlig. Hun ble informert av guttens klassestyrer 2. påskedag, og hadde møte med guttens foreldrene sist tirsdag. -Det er svært alvorlig når man går til det skritt å klippe av seg sine egne tenner. Denne saken rører oss følelsesmessig, sier Anthonsen.

Ledelsen ved skolen har de siste dagene også hatt møte med elevene som har mobbet gutten, og vært i kontakt med deres foreldre.

— Elevene angrer veldig på at de har vært med på å mobbe, og hevder de ikke har gjort det for å skade gutten, forteller rektoren.

Kom gråtende hjem

Moren til gutten har snakket med lærerne sine om mobbingen, men har blitt avvist og fått beskjed om å ta det med ro. Hun innrømmer imidlertid at ingen av partene har forstått hvor alvorlig gutten følte det.

— Det har skjedd flere ganger at han er kommet gråtende hjem fra skolen eller fra lekeplassen, forteller hun.

Ifølge moren sier han ikke stort, men han har gitt uttrykk for at han vil få tennene bort, slik at han slapp å bli plaget. Selv om gutten også etter at dette skjedde har opplevd et tilfelle av mobbing, har moren et sterkt håp om at mobbingen nå vil ta slutt.

Sjokkert

Undervisningsminister Kristin Clemet (H) er sjokkert av historien.

— Jeg blir helt på gråten av å høre om dette. Jeg synes dette er bare forferdelig, forferdelig trist, sier undervisningsminister Kristin Clemet. Clemet påpeker at det er et voksenansvar å gripe inn for å få stoppet mobbingen.

— Vi vet jo alle at barn kan opptre ondskapsfullt, og jeg må bare si dette som voksen og mor, vi må alle skjerpe oss og gripe inn. Det går an å snakke med barn. Men blir de ikke korrigert, skjer forferdelige ting som dette, sier undervisningsministeren til Nordlys.

Tragisk

Også statsminister Kjell Magne Bondevik reagerer på historien til sjuåringen

— Denne saken viser hvor nødvendig det er å drive en aktiv kamp mot mobbing. Og det styrker troen at kampanjen vi nå gjennomfører er riktig. Det er tragisk at mobbing kan føre til slike skader, sier Bondevik.

(NTB)