I retten i går kom det frem flere forhold om drapstiltalte Jahrs fortid som kan forklare hvordan han havnet i det nynazistiske miljøet.

Meget motvillig innrømmet han på spørsmål fra sin forsvarer at han og hans tre år eldre bror stort sett bodde alene fra Jahr var rundt 12 år gammel.

— Jeg hadde lite voksenkontakt, forklarte Jahr i retten.

Til de psykiatrisk sakkyndige har Jahr fortalt at hans mor ble sammen med en rumensk musiker, og at hun var stadig mindre hjemme. Det hendte at 12-åringen Jahr og hans 15 år gamle bror var alene i månedsvis. Moren kom innom en gang iblant og la igjen penger og fylte opp kjøleskapet. Ut fra Jahrs forklaring, virket det som om hans far var helt fraværende da han vokste opp.

Da Jahr var rundt 14 år gammel, flyttet broren ut. En gang ble han funnet dritings av politiet, og kjørt hjem. Politiet koblet inn barnevernet da de fant ut at gutten bodde alene, men Jahr snakket bare med dem en gang.

Jahr beskrev seg selv som en enstøing som barn.

— Tror du at du har vært så alene og ensom i din tilværelse at det miljøet du ble plukket opp av ble særlig viktig for deg, fordi du ikke hadde andre miljøer, spurte Jahrs forsvarer, Tor Erling Staff.

— Det er vanskelig for meg å svare på. Jeg mener miljøet var bra, svarte Jahr.

I retten kom det frem at Jahr som 14-åring ble banket opp av en gjeng afrikanere.

— Jeg ble temmelig maltraktert, sa Jahr.

Da afrikanerne, ifølge Jahr, kom for å ta hevn etter at han anmeldte dem, fikk han hjelp av en gruppe nynazister. Dermed var kontakten med miljøet opprettet.

— Politiet gjorde ingenting, men nynazistene hjalp meg, sa Jahr.