Flere politipatruljer og mannskap fra to brannstasjoner rykket i 5-tiden søndag morgen ut til melding om en eksplosjon i Waldemar Aunes veg på Byåsen i Trondheim. Eksplosjonen skyldtes et propanflaske på 11 kilo som var plassert i kjelleren, skriver Adressa.

— Hele fasaden med vinduene har sprengt ut i lufta. Det er store vinduer på cirka tre ganger tre meter, beskriver innsatsleder Anlaug Oseid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Rammeverket lå på bakken foran blokka. Det har også blitt store skader inne i blokka. Dørkarmer er vridd og vrengt, og det vil i morgentimene gjøres et arbeid for å sikre leilighetene i blokka.

Holder vakt ved sykehuset

En person ble skadd i eksplosjonen. Han skal ha vært den eneste som var i nærheten da eksplosjonen skjedde. Skadene skal være moderate. Mannen er innlagt ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

— Mannen ringte selv politiet før eksplosjonen. Politiet ønsker foreløpig ikke å opplyse hva han sa, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Aftenposten.

Ifølge operasjonslederen ble det ikke fremsatt trusler eller lignende i telefonsamtalen.

— Ingen visste noe om hvem, hva eller hvor. Plutselig bare smalt det, sier Kyllo.

Han ønsker ikke å kommentere siktelsen mot mannen da det ventes at denne vil bli endret i løpet av formiddagen. Man venter blant annet på kriminaltekniske undersøkelser før man konkluderer med hva mannen vil bli siktet for.

— Mannen er under behandling på sykehuset og er ikke avhørt. Han er formelt satt i varetekt av politiet, og har følgelig vakthold på sykehuset, sier Kyllo.

Den siktede er i begynnelsen av 30-årene.

Kriminalteknisk vil undersøke

Årsaken til at innholdet i propanflasken har eksplodert er ikke kjent. Politiets kriminalteknikere var søndag morgen ventet til stedet for å gjøre undersøkelser.

— Det er et stort åsted, sier innsatsleder Anlaug Oseid.

Slapp evakuering

— Til alt hell var ingen andre i nærheten, sier Oseid.

Blokka er beboelig, og beboerne fikk lov å flytte inn igjen etter å ha fått en redegjørelse for hva som har skjedd fra politi og brannvesen.

Brigadeleder Trond Fjeldsæter ved Trøndelag brann- og redningstjeneste forteller at propanflaska som har forårsaket eksplosjonen lå i kjelleren. Den var hel, men fullstendig iskald.

— Sannsynligvis har det sivet gass ut av flaska. Denne gassen har så blitt antent, noe som har ført til eksplosjonen. Det er uvisst hvor mye gass, men det virker å være relativt mye, forteller Fjeldsæter.

Hans mannskaper bidro med sikring av blokka, samt i kartleggingen av årsaken.

— Det viktigste når vi kommer til et slikt sted er å finne ut hva det er som har skjedd for å sikre at det ikke blir ytterligere skader. Her følte vi oss raskt sikre på at propanflaska var grunnen, sier han.