Skyene klarte å knipe igjen til langt ut på ettermiddagen. Med andre ord, omvendt av det som var meldt. Noen varme å snakke om var det derimot ikke. Bod-salg av nasjonalfargede boblejakker ville trolig vært en suksess, om noen hadde tenkt så langt.

Kreativ prosesjon

Selv om man ikke kan skryte av detaljerte kunnskaper om 17.mai-prosesjonen i Bergen tre-fire generasjoner tilbake, tør vi mene at årets hovedprosesjon var preget av en forseggjort kreativitet på høyde med det beste fra foregående år.

Mange av ungdoms— og idrettsorganisasjonene hadde lagt mye arbeid i å vise seg frem. Vi hørte gispene fra publikum da en særdeles spenstig ungpike i Åsane Seahawks hoppet til værs og landet i spagat i armene på klubbvennene. Bergen Ishockeyklubb stilte i full mundur, for anledningen på rulleskøyter. Vi merket oss at det var flere jenter i gjengen.

Karate- og Taekwondoklubbene utmerket seg med flotte oppvisninger i stram regi.

Medlemmene i Fana roklubb var formodentlig i ekstra godt humør på nasjonaldagen. De kom nemlig rett til feiringen med flere gullmedaljer i bagasjen, fra helgens regatta på Stokkavannet i Stavanger. Med årene høyt hevet, paraderte de gjennom gatene.

Russemylder

Årets russ overrasket positivt. De var mange, og de var oppsiktsvekkende våkne. De røde hordene produserte lyd i store mengder, og gjorde i det hele tatt mye av seg. Det skal også legges til at politiet på hele Vestlandet har lite å klage på når det gjelder russens opptreden også før den 17. dette året.

Halvferdig festplass

Dagen startet med den sedvanlige fjerningen av feilparkerte biler. Litt før klokken ti hadde politiet beordret 25 biler fjernet, og flere sto for tur.

Vikingskipet og klatrestengene var på plass på Festplassen som vanlig, og tolv flaggstenger, flere enn vanlig, var satt opp. Plassen bar ellers preg av å være halvferdig, og lever foreløpig ikke helt opp til navnet sitt.

Juryens dom

17.mai komiteens jury ga speiderne prisen for det mest arbeidskrevende innslaget i Flaggtoget, mens Haukeland skole ble kåret til det stiligste, ikke bare fordi de var mange, men også fordi så mange hadde flagg.

I Hovedprosesjonen ble Rocken Rolfs Danseskole kåret til morsomste innslag. I juryens begrunnelse blir det blant annet bemerket at danserne viste juryen betydelig oppmerksomhet, uten at dette er nærmere utdypet.

Stiligste innslag ble Det Glade Bergen med sine skotske gjester.