Jeg kan ikke si noe om hendelsesforløpet, sier lensmann Jan Kolbjørnshus i Nordre Land til NTB.

Vitne meldte fra

Gutten ble funnet i grøftekanten på en vei i bygda Vest-Torpa, vel to mil nord for Dokka sentrum, av en tilfeldig forbipasserende mann. Mannen så to hunder stå over gutten.

Ambulanse ble umiddelbart sendt til stedet, men livet sto ikke til å redde. Det er foreløpig uklart hva som var foranledningen for hendelsen. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.30.

7-åringen gikk i 2.klasse ved Torpa barne— og ungdomsskole i Dokka og var på vei hjem fra skolen da ulykken skjedde.

Hundeeieren

— Eieren av hundene som bet gutten til døde reagerte med sjokk da hun fikk vite hva som var skjedd, opplyste lensmann Jan Kolbjørnshus på pressekonferansen.

Hundeeieren er en kvinne i 30-årene som har bodd i Vest-Torpa i seks-sju år, ifølge Felde.

Han opplyser at det har vært flere klager på kvinnens hundehold. Hundene har streifet fra hundegården i nabolaget.

— Da politiet oppsøkte hundeeieren torsdag, var noen av hundene i hundehuset, andre sto i bånd og noen var i selve bolighuset.

— Alle var innenfor eiendommens gjerde, sier første lensmannsbetjent Hans Jørgen Felde ved Dokka lensmannskontor.

Hundeeieren var alene hjemme da politiet kom. Kvinnen, som tidligere har bodd på Dokka før hun flyttet til Vest-Torpa, samtykket i at samtlige hunder skulle avlives. Kvinnen bodde alene i huset.

Hundene er blandingshunder av schæfer og ulike typer trekkhunder. Ifølge veterinæren er hundene eid av en privatperson på Vest-Torpa som har mellom 15 og 20 hunder. Hundene benyttes delvis til hundekjøring.

TENTE LYS: Minneplassen torsdag kveld på Lundmoen i Vest-Torpa ved Dokka der den syv år gamle gutten ble drept av hunder.
FOTO: SCANPIX