Etter å ha vært etterlyst internasjonalt av politiet, er 34 år gamle Baasland kommet til Norge. Han meldte seg lørdag for politiet etter å ha hatt samtaler med sin forsvarer, advokat Hege Birkeland Ersdal.

– Baasland meldte seg etter at vi hadde inngått en avtale med politiet, sier Birkeland Ersdal til NTB.

Det er finans-og miljøkrimavdelingen i Oslo-politiet som har denne saken. Både politiet og Birkeland Ersdal opplyser at Baasland skal avhøres i løpet av uken, men ingen vil si noe nærmere om når det avhørene skal begynne.

Grovt bedrageri Selv om Baasland blir siktet for grovt bedrageri av mer enn 26 millioner kroner, har politiet foreløpig ikke utarbeidet noen begjæring om varetektsfengsling.

– Slik jeg ser det, er det ingen fare for at Baasland skal kunne forspille bevis, sier hans forsvarer på spørsmål om hvorfor politiet ikke har meldt at de ønsker ham varetektsfengslet.

– Han ønsker å forklare seg frivillig og ser fram til å samarbeide med politiet, og han er ved godt mot, sier Birkeland Ersdal.

Gjeld på 60 millioner Det var torsdag at Bjarte Baasland ble etterlyst internasjonalt av politiet og fikk signal om at han kommer til å bli siktet for grovt bedrageri.

Biskop Ernst Baasland slo seg personlig konkurs i Stavanger tingrett torsdag. Biskopen har en gjeld på 16,5 millioner kroner. Lånene har biskopen og hans kone tatt opp for å hjelpe sønnen. Bjarte Baasland skylder rundt 60 millioner kroner.