Leiligheten på 84 kvadratmeter ligger i Dokkgata 2 B på Nedre Elvehavn, skriver adressa.no

Stortinget vedtok i fjor at presesembetet skal ligge i Trondheim. Byfuglien har sagt at hun ikke kommer til å flytte til Trondheim, noe som har skapt harme blant flere politikere.

Hun sier hun kommer til å være i Trondheim etter behov og at arbeidsfordelingen mellom Trondheim og Oslo må gå seg til etter hvert.

I gangavstand til Nidarosdomen

— Vi har de siste ukene vært i kontakt med flere meglere i Trondheim for å finne en egnet leilighet.

Kravet var at leiligheten skulle ligge i gangavstand til Nidarosdomen, forteller avdelingsdirektør i Opplysningsvesenets fond (Ovf), Bernt Aas, til Adresseavisen.

Kjøpet ble gjennomført før helgen og Ovf fikk leiligheten for den summen de tilbød.

— Jeg synes ikke dette er spesielt dyrt. Dersom man vil ha en leilighet av en viss størrelse i sentrum av Trondheim, ligger leilighetene på dette prisnivået.

- Hyggelig leilighet

Vi har fulgt med i markedet og har vært på visning på flere andre leiligheter før det ble tatt en endelig beslutning, sier Bernt Aas.

— Leiligheten har utsikt mot Nidelven, men ikke mot Nidarosdomen, sier Bernt Aas, som karakteriserer leiligheten som «et hyggelig og godt sted å være».

Flytter inn fra nyttår

Preses overtar formelt leiligheten fra 15. november, men på grunn av noe oppussing, vil trolig ikke Helga Haugland Byfuglien ikke flytte inn før ved nyttår.

Preses Helga Haugland Byfuglien får utsikt til Nidelven
SCANPIX