Den tidligere ordførerkandidaten for Frp i Stavanger ble fredag løslatt etter ti dager i varetekt med brev— og besøksforbud. Birkedal er siktet for seksuell omgang med en mindreårig gutt og for å ha filmet unge menn i smug mens de badet hjemme hos ham i Stavanger.

Søndag kveld melder Rogalands Avis i sin nettutgave at Birkedal ennå ikke har bestemt seg for om han kommer til å fortsette som folkevalgt ut perioden.

Han trakk seg med umiddelbar virkning fra sine verv i Frp da han ble pågrepet av politiet 20. mars, men overfor avisen bekrefter han at han ennå ikke har søkt fritak fra de stillingene han har som politiker.

– Jeg har trukket meg fra alle partiverv, men ikke søkt om fritak for mine folkevalgte forpliktelser. Det må jeg tenke gjennom denne uken. Det er mye jeg må ta hensyn til. Blant annet om jeg skal ta den påkjenningen det vil være å opptre i offentligheten. I tillegg vil jeg naturligvis konferere med partiet, sier Birkedal i et intervju med avisen, som trykkes i sin helhet i papirutgaven mandag.

Birkedal er medlem av bystyret, formannskapet og kommunalutvalget i Stavanger. Han er også medlem av fylkestinget i Rogaland fylkeskommune.

I TENKEBOKSEN: Trond Birkedal. FOTO: Scanpix