Tidligere har nemnda gått imot å anbefale sæddonasjon til lesbiske.

– Jeg tror tiden er inne for å revidere bioteknologiloven slik at lesbiske får samme rettigheter som heterofile når det gjelder inseminasjon. Jeg blir ikke overrasket om et flertall i nemnda vil gå inn for å anbefale regjeringen å foreta en lovendring, sier Lars Ødegård til Aftenposten.

I dag er assistert befruktning til lesbiske forbudt i Norge. Lesbiske kvinner i Norge drar derfor til utlandet for å la seg inseminere.

Regjeringen arbeider med en ny ekteskapslov som tar sikte på å likestille heterofile og homofile par. I den anledning har Bioteknologinemnda invitert til et møte omkring temaet senere denne måneden.

– For meg er barnets beste viktigst. Studier viser at barn i en familie med foreldre av samme kjønn, har det like bra som der foreldrene har forskjellig kjønn, sier Ødegård.

Teolog Øivind Benestad på nettstedet morfarbarn.no jobber mot den nye ekteskapsloven og at lesbiske og homofile skal kunne få barn.

– Dagens politikere lar seg forføre og manipulere av en liten pressgruppe og deres retorikk. Vi mener barn har rett på en mor og en far og ønsker at ekteskapet skal være basert på samlivsform mellom kvinne og mann, og vil mobilisere alle krefter for å nå vårt mål, sier Benestad.