Nå havner krangelen i retten, melder Forbrukerrådets nettsider.

Sommeren 1997 kjøpte kvinnen en ny Kia Sephia til 173.000 kroner hos Bilhandel AS. Hun hevder at hun fra første dag har hatt problemer med bilen, og at den største mangelen er at bilen ikke er tett. Kvinnens prosessfullmektig, advokatfullmektig Christina Moestue, forteller at lekkasjene har vært forsøkt reparert seks-sju ganger, og mener tvisten er prinsipiell.

— Det er viktig å få avklart om lekkasjer på bil er en vesentlig mangel, og hvor lenge en selger skal få anledning til å forsøke å utbedre mangler, skriver Moestue i sitt prosess-skriv til Bergen byrett. Kvinnen har uten å lykkes krevd at kjøpet skulle heves tre ganger. Hun fikk også medhold da saken ble behandlet i Forbrukertvistutvalget. Men bilforretningen aksepterte ikke Forbrukertvistutvalgets avgjørelse, og stevnet kvinnen inn for retten.

Bilhandels advokat Per Magne Kristiansen hevder i sitt prosesskriv at manglene som er påberopt er av "bagatellmessig karakter". Rettssaken er berammet for Bergen byrett i januar.

Bilhandel AS sin eier, Rune Austigard, mener saken er like viktig for bilbransjen som Bosman-dommen har vært for fotballen.

— Saken koker etter mitt skjønn ned til om en kunde kan heve kjøpet dersom bilen lekker.

— Og dere mener nei?

— Ja. På Vestlandet lekker mange biler, også dyre Mercedeser.