— Den 24-årige mannen er foreløpig siktet for uaktsomt drap, opplyser stasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk på en adresse i Sør-Odal kommune.

Etterforskningen fortsetter utover dagen med avhør av vitner og siktede. Familien til den 46 år gamle kvinnen er varslet om pågripelsen.

Klamret seg fast

En 46 år gammel kvinne hadde parkert ved en minibank hos Sparebanken Hedmark-filialen i Kongsvinger og lot bilen gå på tomgang mens hun tok ut penger, da biltyven slo til.

Hun klamret seg fast til bilen, men i et kryss noen hundre meter lenger bort ble hun kastet av panseret. Hun traff et skilt midt i krysset og døde senere av skadene.

Politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt sa lørdag kveld at på bakgrunn av vitneavhør og taktisk etterforskning har påtalemyndigheten siktet en mann (24) fra glåmdalsdistriktet for bildrapet.

Ber mannen melde seg

Den siktede mannen tilhører et kjent kriminelt vinnings- og narkotikamiljø.

Politiet ba mannen om å melde seg for nærmeste politimyndighet. Han ble etterlyst nasjonalt.

Flere personer i dette kriminelle miljøet satt lørdag kveld i avhør hos politiet, opplyste politistasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon til NTB lørdag kveld.

Politiet i Hedmark brukte lørdag kveld store ressurser for å finne den siktede mannen. Politihunder deltok i letingen.

Dødelige skader

Operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt beskriver hendelsen slik:

— Kvinnen forsøker å stoppe tyven, havner oppå panseret, faller av i en sving, treffer et skilt og blir deretter liggende bevisstløs i veibanen mens biltyven kjører i retning festningen.

Politiet ble varslet klokken 12.38 lørdag, og hendelsen skjedde midt i en travel handlegate i Kongsvinger. Det var i krysset Øvre Langelands vei og Storgata noen hundre meter lenger bort at kvinnen ble kastet av panseret. Det var veldig mange vitner til hendelsen.

— Kvinnen ble kjørt til Kongsvinger sykehus for livreddende førstehjelp, men dessverre var det ikke mulig å redde henne. Hun fikk dødelige skader etter å ha blitt kastet inn i et trafikkskilt, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Den stjålne bilen, en sølvgrå Audi A6 stasjonsvogn, ble etter hvert funnet i Sør-Odal kommune, opplyser politiet.