Sentralt i ligaen står en 43 år gammel Oslomann. Han er kanskje den i Norge som er dømt flest ganger for grove tyverier.

Mens han sonet den siste dommen på seks års fengsel, planla han de omfattende biltyveriene sammen med en slovakisk medfange som senere ble utvist fra Norge.

43-åringen var leder for den såkalte vestkantbanden som sto bak en rekke tyverier og innbrudd på Oslos vestkant for noen år siden, skriver Aftenposten.

Bilbandens opplegg var både enkelt og innbringende: Slovaken tok opp bestilling på luksusbiler i hjemlandet, 43-åringen og et par medhjelpere stjal bilene hos norske forhandlere og kjørte dem umiddelbart ut av landet. Et sted i Europa overtok slovaken og kjørte bilene videre til Slovakia. Her ble de registrert og solgt med stor fortjeneste.

Statsadvokat Pål K. Lønseth ved det nasjonale statsadvokatembetet for bekjempelse av organisert kriminalitet har nå tiltalt 43-åringen for tyveri av 22 luksusbiler til en verdi av minst 6 millioner kroner. Beløpet er trolig langt høyere fordi de fleste av bilene har en nypris på rundt en halv million kroner.

To menn på henholdsvis 30 og 33 år er tiltalt for å ha begått enkelte av biltyveriene sammen med hovedmannen.

De mest populære bilmerkene var Mercedes og Saab. I tillegg sto banden bak tyveri av to båter, som ble fraktet på henger til Slovakia.

Tyveriene fant sted fra april 2004 fram til september i fjor. Det var slovakisk politi som kom på sporet av banden og varslet Kripos i Oslo. Den norske forgreiningen ble avdekket ved hjelp av omfattende kommunikasjonskontroll, spesielt telefonavlytting.