Fire andre er brakt til sykehus etter ulykken, som trolig skyldtes at en bil kom kjørende i feil retning.

Bilen som politiet tror forårsaket det voldsomme sammenstøtet, kan ha kjørt i feil kjøreretning på motorveien fra Gardermoen i nesten 20 kilometer. De tre som omkom, satt alle i den samme bilen og var på vei nordover langs E6 da ulykken skjedde rett nord for Kløfta like etter klokken 11 langfredag.

En far, en liten datter og en hittil uidentifisert kvinne er alle bekreftet omkommet, mens barnets mor er brakt til Akershus universitetssykehus i Lørenskog. Ifølge politiet skal det ikke være fare for livet hennes. Barnet ble sendt til Ullevål universitetssykehus, men døde av skadene kort tid etter.

Tre biler

Ulykken skjedde klokken 11.03. En politibil som var på vei for å stanse bilen som kjørte i feil kjøreretning, var først på stedet. Kort tid etter var ambulanse, luftambulanse og flere politipatruljer på vei til ulykkesstedet en kilometer nord for Kløfta i Ullensaker kommune.

I alt tre biler var involvert i ulykken. Kvinnen som kjørte i feil retning på motorveien, og som dermed forårsaket ulykken, overlevde. Hun satt lenge fastklemt i bilen og er fredag ettermiddag innlagt på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader.

I en tredje bil, som begynte å brenne etter kollisjonen, satt det to yngre menn. Disse kom seg ut av bilen ved egen hjelp og ble sendt til Akershus universitetssykehus i Lørenskog, trolig med lettere skader.

Feil kjøreretning

Før ulykken skjedde, var politiet ute for å stanse en bil som var observert i feil kjøreretning på riksvei 174 på vei fra Gardermoen mot E6. Politiet tror denne bilen har fortsatt å kjøre i feil kjøreretning helt til Kløfta. Observasjonene som ble gjort av denne bilen, passer ifølge politiet med den ene av de tre bilene som var involvert i ulykken.

— Kollisjonen skyldes trolig at ett av kjøretøyene kom kjørende sørover i nordgående kjørefelt. To politipatruljer var ute for å stoppe denne bilen, men vi rakk dessverre aldri fram. Den ene av patruljene var første bil på ulykkesstedet, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB.

E6 var stengt for trafikk i nordgående retning i nesten seks timer etter ulykken.

(NTB)