De to guttene på 3 og 17 år ligger fortsatt på intensivavdelingen ved Stavanger Universitetssykehus (SUS). Litt før klokken 08.00 søndag morgen blir tilstanden til begge guttene beskrevet som livstruende og stabil, ifølge aftenbladet.no.

Den seks år gamle jenten, som også var fanget i bilen under vann, får behandling ved intensivavdelingen på Haukeland universitetssjukehus. Tilstanden er fortsatt kritisk, opplyser kommunikasjonsrådgiver Øyvind Blom ved 08-tiden søndag morgen kveld.

De tre barna er fra Burma, skriver VG.

— Bedre metoder Ifølge informasjonssjef Gottfred Tunge ved SUS, ble seksåringen brakt til Bergen fordi tilstanden hennes var ustabil etter drukningen.

— De har bedre behandlingsmetoder enn oss, sier informasjonssjefen.

— De har vært 20 minutter eller mer i vannet, men for øyeblikket er tilstanden deres stabil. De ligger i respirator, sier Tunge.

— Det eneste vi vet er at de har hatt hjertestans, og da er situasjonen i utgangspunktet veldig kritisk, sier Tunge.

Fire personer ble sittende fast da bilen de satt i havnet i vannet på kaien ved Skogstøstraen på Tasta i formiddag. En 26 år gammel mann var på kaien da politiet kom til stedet. Mannen bar preg av å ha vært i sjøen. Det er uklart hvilken rolle han har hatt, men han skal ifølge politiet ha tilknytning til bilen. De tre barna ble brakt til sykehus med hjertestans, men alle har fått hjerte- og lungefunksjonen i gang igjen.

Sterkt preget 26-åringen er ikke fysisk skadet, men er selvsagt sterkt preget av opplevelsen. Han blir tatt hånd om av sykehuspersonell.

De tre barna var bevisstløse da de ble hentet opp, opplyser politiets operasjonsleder Svein Kjetil Larsen. Det er uklart hvor lenge de hadde ligget i sjøen før dykkerne fikk hentet dem opp.

Brannvesenet opplyser til VG Nett at flere vitner kastet seg uti vannet, og at noen av dem trolig fikk opp mannen.

Politiet etterforsker nå saken. Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, og politiet har ikke avhørt noen ennå. De fikk melding om hendelsen klokken 12, og store redningsmannskaper rykket ut.

Ulykken skjedde på kaien nedenfor bygget til Simon Møkster Shipping på Skogstøstraen på Tasta.