Det satt fire ungdommer i bilen da ulykken skjedde. To unge menn på 20 og 21 år klarte å ta seg på land på egen hånd, opplyser politiet i Øst-Finnmark.

De to jentene ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Ifølge rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune skal tilstanden til de to jentene være kritisk og livstruende.

— Det var det jeg fikk beskrevet i natt da jentene ble sendt til UNN, sier Betsi til VG Nett.

Etter at dykkere hadde klart å ta jentene ut av bilen, ble det umiddelbart startet gjenopplivning på de to. Deretter kom et redningshelikopter fra Banak og ambulansefly fra Kirkenes med anestesipersonell.

Operasjonsleder Lars Rune Hagen i Østfinnmark politidistrikt sier til NTB at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Politiet fikk melding om ulykken klokken 01.

Kommuneledelsen har åpnet et ungdomshus hvor byens ungdommer kan samles i etterkant av ulykken. I tillegg til kommunens folk, stiller foreldre og Røde Kors opp.

— Det går mye rykter når slike ulykker skjer. Vi valgte derfor å samle ungdom og russ for å få ut korrekt informasjon, sier rådmannen til NRK.