Politiet fikk melding om utforkjøringen i Strand kommune i Rogaland klokken 21.03 søndag kveld, skriver Aftenbladet.no.

— Vi fikk melding om at en bil hadde kjørt rett i sjøen på Tau fergekai i det fergen var på vei bort. Vi vet ikke ennå hvor på kaien det skjedde - heller ikke hvorfor eller hvordan, opplyser operasjonsleder Kjell-Arne Slethei ved Rogaland politidistrikt.

Skulle rekke fergen

Ifølge NTB forsøkte de to å rekke fergen like etter avgang. Avstanden mellom kaia og fergen var imidlertid for stor, og bilen havnet i sjøen.

Ifølge operasjonslederen kunne en matros på fergen fortelle politiet over telefon at to personer umiddelbart kom seg ut av bilen mens den lå i sjøen.

— Bilen gikk til bunns, mens to personer kom seg velberget på land. Vi har nå snakket med dem på telefon, og de avkrefter at det var flere personer i bilen, sier Slethei til Aftenbladet.no.

De to personene i bilen ble både våte og kalde. En av mennene er 18 år. Alderen på den andre er foreløpig ukjent. Sent søndag kveld fikk de forklare seg for politiet.

Ifølge politiet tyder det på at de to holdt for høy fart, og at bilen fikk sladd i en kurve før ferjeleiet. Dermed mistet bilisten kontroll over kjøretøyet og bilen havnet i sjøen. Politiet beslagla søndag kveld førerkortet til bilføreren, og bilen blir hevet i løpet av mandag.

Begge skal avhøres

Operasjonslederen kan ikke bekrefte hvor på kaien bilen har kjørt utfor. Men ifølge bildene fra web-kameraet tyder mye på at bilen har kjørt utfor ved det gamle ferjelemmet og dermed flere hundre meter fra der ferja legger inntil i dag.

Sent søndag kveld ble det gjort forsøk på heving av bilen fra sjøen, men hevingen måtte etter hvert utsettes til mandag på grunn av mangel på godkjente dykkere til å hjelpe til med hevingen.

— Vi vet ikke ennå om bilen ligger helt på bunnen eller om den flyter under overflaten, sa operasjonslederen tidligere søndag kveld.

Politiet fikk melding om saken ved 21-tiden søndag.