De seks ble pågrepet i i Drammen etter at svenske tollere gjorde et beslag på grensen til Danmark.

— Det var tollvesenet i Sverige som gjorde et beslag. Det var et større kvantum narkotika, amfetamin, hasjisj og også våpen, miner og sprengstoff. Etterforskningen førte oss til Østfold og til Buskerud, sier politiinspektør Thor Bernhard Kleppe i Østfold politidistrikt til TV 2.

Beslaget ble gjort 19. april i fjor på Øresundbrua som knytter Danmark og Sverige sammen.

Skjult i en leiebil med kroatiske skilter befant det seg store mengder narkotika, en automatpistol, et kilo sprengstoff, 13 håndgranater, landminer og 2 khalashnikov maskingeværer.

Etterforskningen ledet politiet til Norge. På en lapp i bilen sto det nemlig en lang rekke telefonnumre, ett av dem et Drammens-nummer. Da politiet senere slo til mot en leilighet på Gulskogen i Drammen ble seks personer pågrepet, og mer narkotika og våpen ble funnet. En av de seks personene ble ved en feiltakelse senere sluppet fri. Flere av de siktede kommer opprinnelig fra Balkan, men flere har blitt norske statsborgere.

Politiet regner en mann i 40-årene som hovedmann i saken. Han har kun oppholdt seg i Norge i perioder, og har tidligere blant annet sonet en fengselsstraff i Tyskland, skriver Sarpsborg Arbeiderblad i sin nettutgave.

Ifølge TV 2 sender politiet i neste uke saken over til Statsadvokaten som avgjør hvilken tiltale som eventuelt skal tas ut mot de siktede.