Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i dag pågrepet to personer, angivelig etter mistanke om overtredelse av Våpenloven.

Pågripelsene ble gjort med bistand fra Oslo politidistrikt. Bakgrunnen er opplysninger som har fremkommet i forbindelse med en etterforskningssak hos PST, ifølge en pressemelding fra PST.

— Ingen nye funn eller beslag

Advokat John Christian Elden opplyser til Aftenposten.no at hans klient Arfan Bhatti er en av de to personene som er blitt pågrepet.

— Det er en generell siktelse som ikke inneholder noen nye funn eller beslag. Jeg setter det utelukkende i sammenheng med at Obama kommer til Norge, og at han aldri hadde vært pågrepet ellers, opplyser Elden til Aftenposten.no.

— Jeg regner videre med at han er løslatt fredag når Obama forlater Norge. Så får vi etterpå se på om det var en ren politisk arrestasjon, sier Elden.

Den andre pågrepne er en 31 år gammel norskpakistaner som hadde tilknytning til terrorsaken Bhatti sto tiltalt for i fjor.

Mannens forsvarer, Petar Sekulic, bekrefter overfor Aftenposten.no at hans klient nå sitter på glattcelle i Politihuset på Grønland.

Varetektsfengslet

  • Sammenholdt med opplysninger fra tidligere straffesaker og den konkrete sikkerhetssituasjonen i Oslo denne uken, fant PST det riktig å pågripe disse to på dette tidspunktet.

De to siktede vil inntil videre bli holdt i politiets varetekt, melder sikkerhetstjenesten.

- Ingen konkret trussel

— PST er ikke kjent med at det foreligger noen konkrete trusler mot fredsprisutdelingen og tilstøtende arrangementer, opplyser sikkerhetstjenesten.

— Hva slags brudd på Våpenloven er de to mistenkt for?

— Det kommer vi ikke til å kommentere, sier informasjonsmedarbeider Siv Alsén i PST.

Informasjonssjef Martin Bernsen opplyser at PST ikke vil kommentere saken utover det som er opplyst i pressemeldingen.

Morten Holm/Scanpix