Klokken 10.50 onsdag fikk politiet melding om gasslekkasje fra en propantank i SB Verksted i Vintergata 20 i Drammen. En 51 år gammel mann ble funnet bevisstløs og kjørt med ambulanse til Sykehuset Buskerud for intensivbehandling.

-Vi har fått beskjed fra sykehuset om at vedkommende er i live og puster. Tilstanden er fortsatt kritisk og han blir behandlet på intensivavdelingen, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidendes nettutgave.

Mannen var trolig helt alene på næringsområdet i Drammen da han skulle reparere noe på propantanken. Den skulle ha blitt tømt for gass i løpet av natten, men noe hadde skjedd som førte til at utbrenningen hadde stanset og at måleinstrumentene likevel viste at tanken var tom for gass.

-Da mannen åpnet tanken, skrue for skrue, må gassen etter hvert ha kommet ut. Han må ha fått gassen i seg og besvimt. Vi vet ikke helt hvor lenge han lå bevisstløs alene før ambulanse og brannvesen kom til og fikk startet gjenoppliving, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen til NTB.

Propangass er tyngre enn luft og fortrenger alt surstoff når det legger seg langs bakken. Hvor lenge 51-åringen ble liggende i gassen før han ble oppdaget er ikke kjent.

Elever ved Gulskogen skole i nærheten ble evakuert, og et mindre område sperret av. Det skal aldri ha vært fare for en stor eksplosjon eller fare for at andre skulle bli forgiftet av gassen. Arbeidstilsynet er koblet inn i saken.