Samtalen mellom fengselspresten i Oslo fengsel og et av medlemmene i Young Guns var del av et forsøk på å mekle mellom Young Guns og B-gjengen. Et B-gjengmedlem som også var til stede på møtet, tok opp samtalen med en mp3-klokke med opptakerfunksjon.

Etter møtet ble opptaket overlevert til politiet som nå ønsker å spille av samtalen under ankesaken etter drapsforsøket mot Ghulam Abbas i B-gjengen. Påtalemyndigheten mener drapsforsøket var et forsøk på å hevne skyteepisoden på Aker Brygge 20. august 2006 der to personer ble såret.

Fengselsprest Terje Auli motsatte seg pålemyndighetens ønsker om å spille av samtalen for juryen i retten, skriver VG Nett.

– Vi er helt avhengig av tillit til de innsatte. At det som blir betrodd oss, ikke kommer andre for øret, er helt essensielt for vår funksjon, mener Auli.

I straffeprosessloven går det fram at prester ikke kan bli pålagt å vitne om noe som er betrodd dem i egenskap av deres stilling.

Den tiltalte 30-åringen ble sammen med en annen tiltalt frikjent for drapsforsøk da saken ble behandlet i tingretten. Samtalen som ble tatt opp, skjedde imidlertid etter tingrettens behandling. Opplysningene skal være viktige for ankesaken. Derfor satte lagmannsretten pause fram til onsdag slik at de tiltaltes forsvarere kan sette seg inn i det nye materialet. (©NTB)