HILDE KRISTIN STRAND

Talent— og rekrutteringsselskapet Uniique International har de siste dagene vært i Bergen for å knytte til seg nye talenter i alle aldre og fasonger. Sist torsdag hadde de en annonse i BT.

Søndag tok BTs journalist kontakt på det oppgitte telefonnummeret og spurte om hva som skal til for å bli registrert som talent hos Uniique.

- Et lite gebyr på 1948 kroner

— Da kan du møte opp til et personlig intervju og fortelle litt om deg selv. Deretter vil jeg vurdere om du er aktuell for oss, sier en hyggelig mann i den andre enden.

Vi blir forberedt på å måtte oppgi høyde, vekt, hårfarge og utdanning. Dersom man blir godkjent kan man underskrive en talentkontrakt.

— Da må man betale et lite gebyr på 1948 kroner. Så blir man lagret med en slags CV, får vi opplyst.

— Men 2000 kroner er ganske mange penger. Hva er sjansen for at akkurat jeg blir plukket ut?

— Du kan bli oppringt om to dager, tre måneder eller aldri.

Noen garanti for å bli kjent har man altså ikke. 200 mennesker har tatt kontakt i løpet av de dagene selskapet har vært i Bergen, får vi oppgitt.

BT får en avtale, og tropper opp på avtalt møtested som journalist med fotograf. Men mannen vi snakket med dukker ikke opp til avtalt tid. Etter å ha ventet en stund kommer vi i stedet i kontakt med Tifany Hanuren og Linda Nordset. De har med seg til sammen seks unge håpefulle fra 4-11 år.

- Vil ikke på leverposteiboks

— Jeg så det tilfeldig i avisen. Vi hadde tenkt oss inn til byen i dag og tenkte vi kunne stikke innom dersom det ikke var så lang kø, sier Tifany.

Til daglig har gjengen adresse Askøy.

Både Tifany og Linda sier de er veldig spent på hva dette er.

— Det sto at man kunne ta kontakt på sms. Jeg gjorde det, og etter tre-fire timer fikk jeg beskjed om at en av medarbeiderne skulle ta kontakt, men jeg har ikke hørt noe, sier Tifany.

— Jeg vil ikke på noen leverposteiboks, sier Kristoffer (11) bestemt.

Både han og Tonny (11½) vil gjerne bli kjent. Og dersom de ikke kommer på TV i denne omgang kan de alltids bli fotballspillere.