Det er konklusjonen i en test av nye mobiltelefoner gjengitt i Forbruker-rapporten. De to businessmodellene blant de 13 nye telefonene som er undersøkt ble begge ødelagt da de gjennomgikk støttesten.

Støttesten utføres ved å slippe telefonen fra 80 centimeters høyde på en stålplate, 50 ganger. De fleste telefonene besto denne testen.

Problemer med vann

n Om businessmodellen Nokia 9500 Communicator sier Forbruker-rapporten følgende: «Telefonen hadde problemer med våre holdbarhetstester. I falltesten (...) løsnet et av hengslene mellom tastaturdelen og skjermen, det ble trøbbel med en ledning, og telefonen fungerte ikke lenger.»

Etter fukttesten sluttet også bakgrunnsbelysningen å virke.

n I testen av den andre businesstelefonen, QTEK S110, ble skjermen ødelagt i første fall. Ved test av et nytt eksemplar ble telefonen riktignok ikke skadet.

QTEK-telefonen, som koster rundt 5200 kroner uten abonnement, kom samlet ut på en delt sjetteplass i testen.

Musikktelefon testvinner

Nokia-telefonen kom ut på en delt niende, foran Siemens CX75 og Sony Ericsson J300i. Telefonen er testens nest dyreste, med en prislapp på 7600 kroner.

Testens vinner ble Sony Ericsson W800i, en telefon med et minnekort på ikke mindre enn 512 megabyte. Det er nok til åtte timer med musikk. Et godt batteri og et kamera på to megapiksler trekker også opp, viser testen fra Forbruker-rapporten.

Uten abonnement ligger prisen på testvinneren på rundt 4300 kroner.

TESTVINNER: Sony Ericsson W800i.