— Naser hadde mistet broren sin i Makedonia, og vi var en gjeng på 14-15 personer som reiste fra Oslo for å besøke ham, opplyste Halimi i retten i dag.

— Traff du Ikmet Kodzadziku (Nokas-tiltalt, journ. anm.) under dette besøket, undret aktor Tor Christian Carlsen.

— Nei, jeg så ikke Ikmet der.

— Josuf Hani (Nokas-siktet, journ. anm.), var han hjemme hos Naser på dette tidspunktet?

— Jeg kjenner ikke ham, men har sett bilde av ham i pressen. Det var så mange hjemme hos Naser, at jeg ikke kan si om Hani var der. Folk kom og gikk hele tiden.

Naser Dzeljilji ble avhørt av svensk politi i Göteborg dagen etter Nokas-ranet i Stavanger. Samtidig ble Ikmet Kodzadziku pågrepet sammen med to andre svenskalbanere som ikke lenger er siktet i Nokas-saken. Dzeljilji ble sluppet fri like etter avhøret, og har siden vært forsvunnet fra Sverige.

Det er tidligere kjent at norsk politi har mistanker om at lederen av den såkalte albanerligaen har stukket av med Nokas-millioner.

Naser Dzeljilji ble varetektsfengslet for juli i fjor, en fengsling som først får virkning når han eventuelt setter sine bein på svensk jord igjen. Han er siktet for en rekke forskjellige forhold; grovt heleri (av biler), medvirkning til grovt ran i Göteborg, grovt bedrageri og grov mishandling.

Politiet hevder at Dzeljilji og hans krets har kontroll over store deler av den betydelige herointrafikken fra Balkan, via Sverige til Norge.

I RETTEN: Ridvan Halimi.
SCANPIX