-Statsministeren fremstår som en annenrangs standupkomiker, formelig freste Frp-formann Siv Jensen etter Stortingets muntlige spørretime i dag.

En samlet opposisjon bestående av ledende politikere i V, KrF og H gikk samlet til angrep på statsministeren – i forsvar for Frp og stortingsrepresentant Per Sandberg som ble utsatt for usedvanlig tøff behandling fra statsministerens side.

Feilaktig beskyldning Det hele startet med en ganske så ordinær debattrunde om hvem som har skylden eller æren for en bestemt sak. Denne gangen gjaldt det innføringen av egenandeler for fysioterapitimer.

Stoltenberg startet ballet med å hevde at Frp hadde medansvar for at egenandelen ble innført, gjennom et budsjettforlik med Bondevik-regjeringen.

Det var åpenbart galt, siden forslaget ble fremmet i Bondevik-regjeringens siste statsbudsjett, og vedtatt av Stortinget etter at regjeringen Stoltenberg tok over. Egenandelen ble fjernet i revidert nasjonalbudsjett i mai i år. Frp kan med andre ikke beskyldes for å ha noe med dette å gjøre.

Frps Per Sandberg gikk deretter på talerstolen og beskyldte statsministeren for å presentere «løgn og usannheter».

Da tente statsministeren. Ba Frp jekke seg ned

— At representanten Sandberg bruker sterke ord og uttrykk og beskylder meg for å fare med usannheter, gjør det ikke noe riktigere det han sier. Det viser bare hvor desperate Frp er for å forsøke å skape et bilde som er feil, sa han og la til:

— Det var Frp som stemte på det budsjettet som innførte egenandel på fysioterapi. Det nytter ikke med kroppsspråk, og risting og gisping og stønning fordi dere løper alltid fra ansvar. Frp er et parti som aldri vedkjenner seg resultatene av det gjør.

— Frp må jekke seg ned, oppføre seg mer ordentlig og slutte å beskylde folk for å fare med usannheter, sa Stoltenberg.

Det førte til at den ene etter den andre ba statsministeren om å jekke seg, om «å være såpass mann at han ber Frp om unnskyldning».

Beklagelse light Stoltenberg skjønte til slutt at han hadde gått over streken. Men noen unnskyldning kom han ald-ri med. I stedet sa han:

— Jeg er lei meg for at jeg sa at Frp hadde stemt for disse egenandelene.

Samtidig kunne han ikke dy seg og la til:

— Men de har ansvaret for og har stemt for en rekke usosiale kutt i Stortinget.

Frp-formann Siv Jensen er ikke fornøyd med dette, og sier at hun krever en uforbeholden unn-skyldning fra statsminister Jens Stoltenberg for det hun opplever som et utidig angrep, både på Frp og på Per Sandberg.

FALCH, KNUT