– Vi vet det er sterke ord, men det er ingen annen måte å omtale Bernanders virksomhet på, sier lederen for journalistene i NRK, Leif Kjartan Bjørsvik, til NTB.

– Vi vet det er mellomledere og uorganiserte som blir presset av ledelsen til å gjøre arbeid som de streikende vanligvis skulle ha gjort. Jeg vet også at intervjuobjekter har nektet å gi intervjuer fordi de har oppfattet det som skjer som i strid med kjørereglene for streik, sier han.

Organisasjonene reagerer også på at NRK sender programmer som er laget tidligere av ansatte som nå er i streik.

Kringkastingssjef John G. Bernander reagerer på beskyldningene om streikebryteri.

– Det blir totalt forfeilet, og det rammer meg sterkt å bli beskyldt for det, sier han.

Bernander tilbakeviser at noen blir presset til å gjøre ting de streikende vanligvis gjør. Han gjentar også at NRK har rett til å publisere programmer som er laget før streiken.

– Jeg har forståelse for at det er ubehagelig å se seg selv på fjernsyn i denne situasjonen. Derfor gjør vi også oppmerksom på at programmene vi sender er laget før streiken var et faktum, sier Bernander.

Han viser også til at fagforeningene ble gjort oppmerksom på at NRK ville sende forhåndsproduserte programmer under en streik.

Han tilbakeviser at det er noe ureglementert i at redaktører og mellomledere leser nyheter i radio.

– Alle som leser nyheter er redaksjonelle ledere som gjør helt normalt journalistisk arbeid, sier Bernander.

Ifølge kringkastingssjefen har det ikke vært noen kontakt mellom partene etter at streiken var et faktum. Bernander vil ikke spekulere på hvor lenge konflikten vil vare.