ROY HILMAR SVENDSEN

Totalt 15.000 kroner har svindlerne tappet kontoen hennes for, fordelt på seks forskjellige uttak i Spania.

— Jeg hadde aldri trodd noe sånt skulle skje meg. Jeg har flere ganger sett etter om det var montert en slik skimmer på minibanken. Men noen ganger står du der med både paraply og veske. Da går ting kanskje litt fort unna, forteller hun.

I den husker at godt hun brukte minibanken i Bryggesporden den aktuelle helgen.

— Den ligger midt i ruten min fra arbeid og hjem, sier hun.

For geologistudent Nils Rune Sandstå ble telefonen fra banken i går morges en sjokkartet opplevelse

— Min første tanke, var at nå har jeg mistet 15.000 kroner. Jeg har nettopp fått lønning, og det sto bare 86 kroner igjen på kontoen, forteller han.

Sammen med noen venner og kollegaer, var han på julebord i sentrum lørdag 13. november. Mange i selskapet tok ut penger i den utsatte minibanken.

— Vi burde vel lagt merke til den tappen som stakk ut der kortet skal inn, men det er ikke alltid man er like våken for slikt, sier han.

Sandstå og Kaja I den berømmer henholdsvis Sparebanken Hardanger og DnB NOR, samt kortselskapet VISA, for god service i forbindelse med svindelen.

— Det var veldig kjekt å få beskjed av banken i stedet for å oppdage det når jeg skulle betale i en butikk, sier Sandstå.

Bankene og VISA har lovet at pengene skal inn på kontoene deres igjen så snart som overhodet mulig.

SVINDLET: - Jeg hadde planer om å kjøpe meg nye ski før jul. Nå spørs det når pengene kommer tilbake på kontoen min, sier Nils Rune Sandstå fra Hardanger. Geologistudenten er en av minst 50 i Bergen som er blitt offer for VISA-svindlerne. <br/>Foto: HELGE SKODVIN