I helsides avisannonser sier Frp-formann Carl I. Hagen at dersom man er enig med Thorbjørn Berntsen så bør man stemme Frp.

— Dette er rett og slett simpelt og så langt under beltestedet som det går an å komme, sier Thorbjørn Berntsen.

I forrige uke sa Berntsen til Aftenposten at han mener det begynner å bli nok innvandrere i Groruddalen i forhold til i resten av Oslo. Nå reklamerer Frp med at alle som er enige med Berntsen bør stemme på dette partiet.

- Stum og forbanna

— Jeg har diskutert innvandringspolitikk med Carl I. Hagen i alle fall i 20 år. Han vet at vi står milevis fra hverandre i synet på innvandringspolitikk og innvandrere i det hele tatt, og da at han er så frekk å ta meg til inntekt for Fremskrittspartiet, det er altså..., jeg blir helt stum og jeg er forbanna, sier en opprørt Berntsen til NRK.

Han avviser å ha sagt noe som ligner på det Frp har programfestet som sin offisielle politikk, og sier Carl I. Hagen har tatt ut bruddstykker av det han har sagt ut av sammenhengen og framstilt utsagnene hans med en annen mening.

Samme mynt

Carl I. Hagen sier Berntsen må ta ansvar for det han har sagt til Aftenposten. Ifølge avisen skal Ap-veteranen i en reportasje om den lite populære bydelen Grorud ha sagt følgende:

"Kulturkonflikter mellom innvandrere og nordmenn er en viktig grunn til at folk vil bort fra Groruddalen".

— Det er dette vi har sagt i alle år, sier Hagen til NRK.

Han hevder at Ap, og Thorbjørn Berntsen i særdeleshet, i alle år har tatt bruddstykker av Frps politikk og fremstilt dem på en feil måte.

Lyskesparkfare

Thorbjørn Berntsen, også kjent som "leppa fra Grorud", ville ikke møte Hagen til debatt på radio torsdag. Til det var han for sint.

— Hadde`n vært i nærheten skulle´n fått et lyskespark, for makan til frekking og sleiping, sier Berntsen.

Berntsen presiserer at hans mening om Groruddalen er at innvandrere også må integreres andre steder i Oslo, ikke bare der.

— Jeg vil slett ikke stenge Groruddalen for innvandrere, sier han.

Men til tross for Frps annonser, tror han ingen vil stemme på dette partiet på grunn av det han har sagt.

— De må i så fall være helt politisk hjernedøde, sier han til NRK.