Den tidligere Høyre-politikeren Bernander ble ansatt som Einar Førdes etterfølger av NRK-styret mandag.

— Det er med skrekkblandet fryd jeg ser på dette, sier Bernander til NTB. Han går ned i lønn når han blir kringkastingssjef med en årslønn på nesten 2 millioner kroner. Bernander ansettes i et åremål på seks år. Foruten en årslønn på 1.950.000 kroner får Bernander bilordning og pensjonsordning. Bernander blir toppsjef uten fallskjerm.

John Gordon Bernander arbeider i dag som direktør i Assuranseselskapet Gard i Arendal. Han har tidligere vært stortingsrepresentant for Høyre, og har også vært nestleder i partiet.

— Jeg ser jo at NRK er en institusjon og en bedrift som angår folk flest her i landet. Jeg tror på almenkringkasterens rolle i vårt språkområde. Vi trenger en organisasjon som står for kvalitet og mediemessig og kulturelt mangfold, sier Bernander.

Bernander tiltrer stillingen 15. juli, og vil i en periode overlappe Einar Førde. Han innser at han ikke er ansatt på grunn av sin medieekspertise, men regner med å trekke veksler på medarbeiderne i NRK-huset.

(NTB) Les også: NRK-ansatte synes Bernander er spennende Kulturministeren glad for avklaring Redaktørene tar vel imot Bernander Lahnstein: - Overraskende og spennende Valebrokk overrasket over valget av Bernander Kulturministeren glad for avklaring

OVERTAR ETTER FØRDE: John G. Bernander (Arkivfoto)